Cursussen, workshops, seminars en party's

Unicorn Ceramics beschikt over een grote cursusruimte, waar koffie, thee, chocolademelk en/of soep altijd klaar staan.

Cursussen
Bij het volgen van een cursus bepaalt u zelf welk beeld u wilt gaan afwerken. Ik ben aanwezig om u te helpen het gewenste eindresultaat te bereiken. Geschikt voor vriend(inn)enclubs, of individuele deelnemers/sters.

Een cursusbijeenkomst duurt 2½ uur. De cursussen worden (bij voldoende deelname) gehouden op woensdag van 9.30 uur tot 12.00 uur, op donderdag van 9.30 uur tot 12.00 uur en van 19.30 uur tot 22.00 uur en op vrijdag van 9.30 uur tot 12.00 uur.
Afwijkende dagen en tijden zijn bespreekbaar indien er zich minimaal 6 deelnemers/sters aanmelden.

Er zijn twee soorten cursussen, te weten: schildercursussen en glazuurcursussen.

De kosten van een schildercursus bedragen:
- Cursusgeld á € 7,50 per keer.
- De prijs van het af te werken beeld. Zie hiervoor de rubriek Keramiek.
- Voor het kopen van beeldjes, verf, penselen en accessoires kunt u een kortingskaart aanschaffen. De kortingskaart kost € 15,00 en geeft gedurende één kalenderjaar recht op een korting van 15 % op de op genoemde prijzen. De korting is niet van toepassing op het genoemde cursusgeld. De korting is ook niet van toepassing op artikelen met een netto prijs. Zie ook Kortingskaart.
- Inbegrepen zijn koffie/thee/soep/chocolademelk. Tevens is inbegrepen het gebruik van de benodigde verf en verfprodukten. Bij het afwerken van het eerste beeld is ook inbegrepen het gebruik van mijn penselen. Vindt u het beschilderen van keramiek zo leuk dat u ermee wilt doorgaan, dan verwacht ik dat u uw eigen penselen zult mee-brengen, of aanschaffen. Alle benodigde penselen zijn steeds op voorraad.
- NIET toegestaan is om beelden mee te brengen die elders zijn aangeschaft.

De kosten van een glazuurcursus zijn te vergelijken met die van een schilderscursus (prijs van beeldje en kortingsmogelijkheid). Het cursusgeld per keer is echter € 12,50. Hierbij is dan het benodigde glazuur en de glazuurbrand in de oven inbegrepen. Voor een cursus betaalt men per keer dat men komt.


Workshops
Bij een workshop staat een bepaald eindresultaat, een bepaald produkt, of een techniek centraal. Wij kiezen het onderwerp van de workshop, dwz beeld + materialen + techniek. Op een klassikale wijze wordt er naar het eindresultaat gewerkt. Geschikt voor individuele deelneemers/sters, vriend(inn)enclubs, personeelsuitjes, diegenen die zelf workshops willen gaan geven en mensen uit het onderwijs.

Een workshop duurt ook ongeveer 2 ½ uur, maar in sommige gevallen langer, of korter. De prijzen verschillen per workshop. Workshops gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen, waarbij 8 deelnemers/sters meestal de ondergrens is. Bij een workshop dient men vooraf (een deel) te betalen. Bij de prijs is inbegrepen het beeld, de benodigde materialen, koffie, thee, chocolademelk en of soep. Bij langere workshops is ook een lunch inbegrepen.


Seminars
Seminars -ook wel teacher seminars- worden ook door ons georganiseerd.
Een seminar is gericht op mensen met een eigen keramiekstudio, mensen uit het onderwijs, mensen die op andere wijze zelf hun kennis overbrengen op anderen, maar ook particuliere deelnemers/sters (die bijvoorbeeld van plan zijn zelf een studio op te zetten) zijn van harte welkom.

Tijdens een seminar worden -meestal- meerdere werkstukken afgewerkt. Het werktempo ligt doorgaans hoger dan bij workshops en een seminar duurt in de regel een dag, of zelfs meerdere dagen. Een infopakket over de behandelde stof wordt altijd verstrekt. Een seminar wordt geregeld in het Engels gegeven door buitenlandse teachers. Het redelijk beheersen van de Engelse taal is dan wel prettig, maar ook weer niet een absolute noodzaak, omdat er tijdens de uitleg- indien nodig- steeds vertaald zal worden.

Een seminar wordt altijd ruim van te voren bekend gemaakt en door het inschrijfbedrag over te maken schrijft men zich in. Doorgang vindt plaats bij voldoende deelname (per seminar kan dit verschillen). Bij een seminar is altijd een lunch inbegrepen in een dagprogramma. Ook inbegrepen zijn de af te werken beelden en de te gebruiken materialen. Men wordt geacht zelf penselen mee te brengen. Eventueel zijn die echter ook bij ons verkrijgbaar. Per seminar wordt opgegeven welke penselen (en eventuele andere gereedschapjes) zelf moeten worden meegebracht.


Party's
Het is ook mogelijk om met een groepje mensen (vrijgezellenparty, verjaardagparty, jubileum, buitenschoolse les, etc.) een paar uurtjes bij ons door te brengen. Datum, inhoud en -daarmee samenhangend- de prijs worden enige weken van te voren in onderling overleg afgesproken.


Voor alle bovengenoemde aktiviteiten geldt dat vooraf een bezoekje aan ons bedrijf verstandig is.